ponedjeljak, 27. siječnja 2020.

Rujan i listopad u PŠ Kuti - 2. i 3. razred

Početkom nove školske godine svoja mjesta u školskim klupama zauzeli su i maleni Kutljani. Prvoga dana škole učenike kombiniranog odjeljenja 2. i 3. razreda dočekalo je slatko, šareno iznenađenje njihove učiteljice i nada da će i ova školska godina proteći baš tako – veselo, šareno, uspješno.

Krajem rujna učenici su sudjelovali u volonterskoj akciji „Zelena čistka“ te su zajedničkim snagama uredili okoliš škole, a zatim je stigao listopad prepun različitih aktivnosti i događanja.  Učenici su kroz razredni projekt integrirali i obilježili nekoliko važnih dana – Dan školskog mlijeka, Dan jabuka i Dan zahvalnosti za plodove zemlje.
Zahvaljujući baki naše učenice, učenici su imali priliku probati domaće mlijeko i domaće proizvode od mlijeka, čitali su poučnu priču o šalici mlijeka, razgovarali i zaključili o važnosti konzumacije zdravih, domaćih mliječnih proizvoda, a sve to događalo se „u društvu“  jedne šarenu krave koja je unijela nesvakidašnju promjenu u učionicu.
Učenici su obilježili i Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U školu su donijeli različite jesenske plodove kojima su dekorirali jedan kutak učionice. Vrijedne ruke naših mama pobrinule su se da u učionici zamirišu ukusni pekarski proizvodi kojima su se učenici počastili, zahvalni za sve plodove koje nam zemlja pruža.
Nezaobilazan jesenski plod je i jabuka, kraljica voća, pa je zaslužila da proslavimo i njen dan. Učenici su slikali, čitali i pisali o jabukama, upoznali su različite sorte jabuka, probali ih i odabrali sebi najdražu, počastili su se i domaćim sokom i čipsom od jabuka. Kroz razgovor i različite aktivnosti učenici su nešto novo naučili, ali i zabavili se, osobito fotografirajući se s novom frizurom od jabuka.




Ove školske godine učenici s nestrpljenjem očekuju i dan kada će na izvannastavnoj aktivnosti postati mali znanstvenici te se, izvodeći različite pokuse, odmoriti od brojki i slova, a pri tome nešto novo naučiti.


članak napisala učiteljica Marija Tomakić

Nema komentara:

Objavi komentar